FI*Tähtien

Nimeni on Ira Lehtonen ja asun Tuusulan Hyrylässä kissojen ja koiran kanssa. Olen suorittanut kasvattajan peruskurssin lokakuussa 2021 ja kasvattajanimeni FI*Tähtien on hyväksytty FIFessä 7.12.2021.

Rakkauteni sfinxejä kohtaan syttyi jo vuonna 2003. Ensimmäisen sfinxini (ja ylipäätään kissani) ostin vuonna 2014 muutettuani lapsuudenkodista omilleni. Vuonna 2017 otin ensimmäisen sijoituskissani, minkä seurauksena kiinnostuin itsekin kasvattamisesti. Kissalauma kotona on sittemmin kasvanut neljään sfinxiin. Kissani ovat minulle ensisijaisesti perheenjäseniä.

Kuulun Suomen Rotukissayhdistykseen (SUROK), joka ovat Suomen Kissaliiton alainen yhdistys. Olen myös Sfinxit ry:n kasvattajajäsen.

Kasvatus

Kasvatukseni tavoitteena on rodunomaiset, hyväluonteiset ja terveet kissat. Kaikilla kasvatukseen käytettävillä kissoilla on astutushetkellä alle vuoden vanha sydänultraus, jossa sydän on todettu normaaliksi. Lisäksi kissoilta on otettu HCM DNA-geenitesti. Tällä hetkellä kasvatuksessa käytetään kissoja, joiden tulos kyseisellä geenitestillä on negatiivinen tai heterotsygootti. Kasvatukseen käytetyt kissat ovat testattu myös FIV (immuunikatovirus) ja FeLV (leukemiavirus) negatiivisiksi.

© 2021 FI*Tähtien Cattery. All Rights Reserved. Web Design by Ira Lehtonen.